Tuesday, 13 December 2011

Si Kecik Perahu Layar

Assalamualaikum...minggu lepas saya berpeluang mengikuti kursus Kem Bakat Perahu Layar.Detail pasal kursus ni boleh baca kt sini dan sini.Peserta kursus ni sepatutnya murid-murid yang lansung tak pernah main perahu layar.basic zero.Tapi maybe sebab cuti sekolah payah nak dapat budak,ada negeri yang hantar budak yg dh expert.

Peserta kem terbahagai kepada dua.Yang cilik-cilik,kecik-kecik masuk Optimist.Yang badan beso2 tu masuk laser.Peserta termuda dari Penang, darjah satu.Sukan ni memang memerlukan badan yang cergas dan otak yang cerdas.Saya memang kagum dengan budak-budak ni.Dalam ramai-ramai tu saya tertarik dengan seorang peserta dari Selangor-Yayang.


Yang topi merah tu rasa-rasanya Yayang


Kecik comel je budak ni.Baru darjah 3.Bukak skolah ni darjah 4 lah dia.Dia ni tak sepatutnya pegi.tapi sebab minat dia yang mendalam dalam sukan ni menangih-nangih nk ngikut.Cikgu dia tak sampai hati....So bawak jelah...Tengok cara dia dia memasang layar tu fuh!memang cekap betul.Tarik bot yang 5-6 kali ganda dari dia rilek je. 
Last day kursus tu pihak penganjur ada buat race untuk bdk2 yang dh cekap ni.Si Yayang ni bgtau dia dpt no 4.Kira oklah tu..Oklah..semoga Yayang berjaya dalam bidang sukan perahu layar.Tengokkan kesungguhan dia insyaAllah...boleh pegi jauh.Cikgu doakan Yayang berjaya..Jumpa di MSSM taun depan ye Yayang..

2 comments:

Nurul Baiti said...

comel dak yayang ni :)

hidaya_yahya said...

ha'ah nyah.not annoying at all

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates