Monday, 19 December 2011

My Top Ten Reading Pleasure..part 1

I like reading very much.Masa skolah2 dulu selalu tengok ada kawan yang banyak buku cerita.Tapi dia bagi pinjam kat member-member yang rapat dengan dia je...Nak beli sendiri duit cukup2 je mak bagi belanja.Teringin sangat-sangat nak baca.And then one fine day I was introduced to Novel Hut..Kedai buku 2nd hand kat Ipoh..Heaven!!!!!Bukunya murah2...walaupon dh berhand2-hand dah buku tu..tapi bestlh..MURAH!English storybooks sangatlah mahalnya...English lemah...nk improve paksalh diri ini membaca buku BI...so Novel Hut nilah tempat yang paling sesuai to buy a good reading material..Ok..back to the main point...MY TOP TEN READING PLEASURE...

Number 10

My first English storybooks.Baca buku ni sebab ada cite dia kt TV dulu.Alah...yang mak dia kurung anak-anak dia sendiri sebabkan takut tk dapat harta ayah dia.Sedih cite ni....

Number 9
Cite pasal dendam seorang perempuan pada lelaki yang berjanji nk kawin dengan dia..tp masa hr kejadian tk dtg..ropa2nya dh kawin dgn org lain...At the end dia berjaya memutuskan perkahwinan tu siap pakat bunuh isteri lelaki tu lagi.Last2nya dia pulak yang kena perangkap dgn Sugar dadynya yg sgt berpengarauh...Constatine Demeris...Mati kena tembak penyudahnya....

Number 8

r 
Seorang hakim gay yang sanggup menganiaya adik-beradik yang lain demi kekasih hatinya.Dia ingtkna harta ayahnye melambak-lambak...tp benonye hutang yang melambak-lambak...

Number 7
Kisah cinta 3 segi antara seorang presiden, seorang mafia dengan seorang lawyer perempuan...bila anak perempuan tu kna culik,Yg presiden guna saluran yang betul, yg mafia tu guna cara mafia dia...at the end yg mafia tu berjaya dpt anak tu balik...

Number 6
Kisah mengenai 4 rahib perempuan yang datang dari pelbagai latarbelakang.Dari buku ni tahulah mcm mana kehidupan seorang rahib.Mcm-mcm konflik berlaku bila convent mereka diserang.semasa dalam pelarian tu, dari 4 org rahib ni sorang je yg kekal jd rahib.yg lain tu, sorang mati dlm keadaan sesat tk pecaya pd tuhan dia, sorang jupe keluarga yg tepisah, sorang kawin.


Ok stop dulu kt sini...nanti sambung yang lima lagi...



2 comments:

susulemakmanis said...

waa..patutla jd ckgu..rajin membaca...

hidaya_yahya said...

he..he...baca buku cerita..mmg rajin..

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates